ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Leer Matia en Laura kennen: de stripmakers van Mijs in een meidenwereld

Matia, hoe komt het dat je zo mooi kan tekenen?

“Vanaf het moment dat ik een potlood kon vast houden ben ik begonnen met tekenen. Ik heb dus al heel veel jaar kunnen oefenen!”

Hoe zijn jullie begonnen als stripmaker?

“Matia tekent al haar hele leven en Laura bedenkt het allerliefste verhalen voor jong en oud. Matia is fan van Laura haar verhalen, en Laura is fan van Matia haar tekenstijl. Samen hadden wij al plannen voor een kinderboek. Dus toen Tina ons vroeg een strip te maken, waren wij meteen dolenthousiast.”

Kunnen jullie kort vertellen waar Mijs in een meidenwereld over gaat?

“Deze strip gaat over Mijs. Mijs woont samen met haar moeder en ondeugend zusje Pien. Ze heeft veel vriendinnen, waaronder beste vriendin Lou, en doet het liefst allerlei meidendingen. Zij is daardoor nogal onwennig met jongens en als ze dan verliefd wordt op de tweelingbroer van haar beste vriendin, zorgt dat voor veel grappige, onverwachte en leuke momenten.”

Matia
Laura

Hoe kwamen jullie op het idee voor Mijs in een meidenwereld?

“Het verhaal komt vanuit onze eigen ervaringen. We zijn allebei opgegroeid met zussen (Laura heeft één zusje en Matia heeft er zelfs twee!), hadden veel vriendinnen en deden in onze vrije tijd veel in meidengroepen, zoals hockey en dans. Allebei waren wij ook super-onwennig met jongens, dus we vonden het leuk om dat in de strip te verwerken.”

Wat willen jullie bereiken met de strip Mijs in een meidenwereld?

“Wij vinden het belangrijk dat de lezer zich herkent in onze verhalen en daardoor ervaart dat het oké is om je soms ongemakkelijk of onwennig te voelen. Dat je dan weleens een blunder kan maken, maar dat je vriendinnen er altijd zijn om je te steunen. Uiteindelijk komt het altijd goed, hoe dan ook!”

Hoe is het om een strip in Tina te krijgen?

“Fantastisch! Voor ons allebei is het een droom die uitkomt.”

Wat is jullie beste tip voor lezers die stripmaker willen worden?

“Blijf tekenen en schrijven, blijf nieuwe verhalen verzinnen en karakters ontwerpen, deel die met je omgeving en met de wereld, en voor je het weet sta je op de Tina-website als stripmaker (het is ons ook overkomen!). “

Ontdek hier meer over de strips in Tina!

Ook interessant?

s3dzi4wlsqkr_card_image_1710.jpg

Leer Betje kennen: de stripmaker van Rei & Lieve

Lees meer
Sjabloon-website-beeld-vierkant.jpg

4 tips voor jouw perfecte nieuwe fiets!

Lees meer
zwmzc7zle17w_card_image_1710.jpg

Meld je aan voor het Kinderboeken Leesteam!

Lees meer
scroll naar boven