ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Leer Charlotte kennen: de stripmaker van Amy’s Tekenclub

Hoe komt het dat je zo mooi kan tekenen?

“Heel veel oefenen! Iedereen kan leren tekenen, dat is echt waar! Je kunt toch ook niet meteen perfect piano spelen als je dat niet oefent? Dat is met tekenen hetzelfde. Wat mij helpt, is veel wat ik om me heen zie natekenen in een schetsboekje en vooral heel veel fouten maken. Daar leer je van!”

Hoe ben je begonnen als stripmaker?

“Toevallig door Tina! Ik had mijn portfolio (een sjiek woord voor een verzameling van je beste tekeningen) opgestuurd naar Tina met de vraag of we samen iets leuks konden maken. Dit had ik geschreven in een gedicht, ik dacht dat valt lekker op! Voordat ik aan Amy’s Tekenclub gewerkt had, had ik nog nooit een strip gemaakt… Wat heb ik al veel geleerd zeg!”

Kun je kort vertellen waar Amy’s Tekenclub over gaat?

“Amy en haar twee beste vriendinnen Britt en Priya hebben lesuitval op de middelbare school. De school kan geen tekendocent vinden, dus besluiten de meiden samen een tekenclubje te starten! Elke week ontdekken de meiden meer over kunst en hebben met z’n drietjes de grootste lol.”

Hoe kwam je op het idee voor Amy’s Tekenclub?

“Ik ben tekendocent van beroep. Dus ik wist dat als ik een strip zou maken, het over mijn lievelingsvak zou moeten gaan. De hoofdpersonage Amy is vernoemd naar mijn oppaskindje van vroeger, wij hebben samen altijd veel geknutseld. Ze heeft zelf ook een Tina abonnement en vind het superleuk dat er nu een strip is waar zij in voorkomt. (Hoi 👋 ’echte’ Amy!)”

Wat wil je bereiken met Amy’s Tekenclub?

“Alle lezers overtuigen dat ze creatief zijn, kunnen tekenen en plezier moeten hebben met al hun vrienden. Ook zou ik het leuk vinden als er lezers zijn die zelf een tekenclubje starten! Hoe tof zou dat zijn?”

Hoe is het om een strip in Tina te krijgen?

“Geweldig! Ik ben erg dankbaar dat ik van de lieve redactie deze kans heb gekregen om nieuwe dingen te leren. Ik ben zo benieuwd wat jullie, de lezers, van Amy’s tekenclub gaan vinden! Samen met de redactie hebben we er erg hard aan gewerkt.”

Wat is je beste tip voor lezers die stripmaker willen worden?

“Één tip? Oei… Ik heb er zoveel! Je kunt meer dan je denkt! Maak fouten! En je mag van mij nóóit iets uit je schetsboek scheuren! Elke fout die je maakt, is weer een stapje dichterbij jouw droom. En het allerbelangrijkste? Wees lief voor jezelf en elkaar, ik ben nu al trots op jullie! Xxx”

Ontdek hier meer over de strips in Tina!

Ook interessant?

169_mazzelmeiden_uitgelicht.png

Abonneevoordelen

Lees meer
735_beeld-post-tina-vk.jpg

Schitter in Tina met je eigen foto!

Lees meer
s3dzi4wlsqkr_card_image_1710.jpg

Leer Betje kennen: de stripmaker van Rei & Lieve

Lees meer
scroll naar boven