ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

4 tips voor jouw perfecte nieuwe fiets!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en wat blijkt? Je bent gigahard gegroeid! Tijd voor een nieuwe fiets dus! Met deze tips koop jij de juiste schoolfiets!

Tip 1: Koop een nieuwe fiets niet op de groei

Het is heel erg belangrijk dat je de juiste wielmaat kiest, want zo sjees je nóg sneller en makkelijker naar school. Meet op hoe lang je bent en kijk vervolgens online welke wielmaat daarbij hoort. Het is goed om te weten dat wielmaten altijd in inches staan aangegeven. 

Tip 2: Koop een stevige fiets

Je wil toch niet om de week naar de fietsenmaker gaan? Daarom is het slim om een fiets te kopen met onderdelen die niet zomaar kapot kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een achteruittraprem in plaats van een handrem of een dichte kettingkast in plaats van een open kettingkast. Fietsverlichting is ook superbelangrijk! Wist je dat lampjes die werken op batterijen makkelijker zijn dan een lamp die werkt op een dynamo?

Tip 3: Stal je fiets op een veilige manier

Jouw supermooie, spiksplinternieuwe fiets wil je natuurlijk lang kunnen gebruiken. Als jouw school dus geen bewaakte fietsenstalling heeft, moet je voor een goed slot zorgen. Vergeet je extra slot niet mee te nemen als je gaat shoppen in de stad, hihi. Ook is het slim om te bedenken waar de fiets staat. Je kunt wel een mooie grote fietsmand voorop zetten, maar als deze niet in een stalling past is dat zonde. Als je toch graag een opbergruimte op de fiets wilt kun je kiezen voor een fietstas, handig!

Tip 4: Stel de fiets goed af

Wil je je fiets toch op de groei kopen, zodat je niet elk jaar een nieuwe fiets hoeft te kopen? Let er dan goed op dat je je stuur en zadel zo laag mogelijk afstelt. Je moet met de voeten bij de grond kunnen, maar alleen met de tenen. Als je dan iets groeit, kun je je stuur en zadel weer wat hoger zetten. 

Ook interessant?

7kczuazlheqq_card_image_1710.jpg

Oeps, foutje!

Lees meer
yhszy8zl6pew_card_image_1710.jpg

Verrassing! Een extra Tina!

Lees meer

Tina liedje

Lees meer
scroll naar boven