ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Recycle je plastic verpakking van Tina

Je hebt vast weleens gehoord dat er veel te veel plastic op de aarde is. Een deel van dit plastic belandt helaas niet in de afvalbak, maar komt terecht op straat, in het bos of in de zee. Dat plastic wordt zwerfplastic genoemd. Zwerfplastic is heel slecht voor het milieu. Het kan namelijk ook in de oceanen terechtkomen, en dat doet het ook: er belandt elk uur een hoeveelheid plastic in zee waar je maar liefst tien olympische zwembaden mee zou kunnen vullen! Door deze plasticvervuiling sterven er jaarlijks miljoenen zeedieren zoals zeeschildpadden. Dat mag natuurlijk niet gebeuren en daarom moet je ook heel voorzichtig zijn met het gebruik van plastic.

Waarom wordt jouw Tina in plastic verpakt?

De plastic verpakking zorgt ervoor dat jouw Tina beschermd wordt. Bijvoorbeeld tegen regen of tegen de andere post in die grote postzakken. Niemand wil een natte of gescheurde Tina ontvangen! Superhandig dus die plastic verpakking, maar het is niet de bedoeling dat dit plastic in het milieu terechtkomt. Gooi de plastic verpakking dus altijd in de juiste afvalcontainer, of nog beter, gebruik ‘m eerst nog een keertje door er bijvoorbeeld je brood voor op school in te verpakken.

Daarnaast wordt er druk gekeken naar andere mogelijkheden voor de verpakking van jouw Tina. Eentje die het minst belastend is voor het milieu. Maar die keuze is nog best moeilijk! Voorlopig wordt Tina dus nog in plastic bezorgd, maar daar gaat hopelijk snel verandering in komen.

Wil jij ook dat er minder plastic in het milieu komt? 

Supergoed! Zo komen we samen in actie tegen plasticvervuiling:

Gooi de plastic verpakking, en al jouw plastic afval, in de daarvoor bestemde plastic-container (kijk wel goed naar de afvalscheiding voorschriften). Plastic scheiden is soms nog best lastig, want wat mag er wél in de plastic bak en wat niet? Wel mag bijvoorbeeld: snoepzakjes zoals die van drop of gummybeertjes. En heb je een nieuwe tandenborstel gekocht? Het plastic voorkantje gooi je in de plastic afvalcontainer en het kartonnetje bij het oud papier. Maar wist je dat jouw lege zak chips niet in deze bak mag? En ook piepschuimverpakking hoort niet thuis in deze bak.

Samen bereiken we meer! 

Iedere verpakking die jij op de juiste manier hergebruikt kan weer een doel krijgen, en op deze manier dragen we allemaal een klein steentje bij aan een beter milieu! Ook kun je meedoen aan de acties van de Plastic Bende van het Wereld Natuur Fonds.  

Laten we er samen voor zorgen dat het plastic waar jouw Tina in verpakt zit, niet in het milieu terecht komt!

Ook interessant?

WEB-BESTIESHOOT-VK.png

Geef je op voor Tina’s bestiefotoshoot!

Lees meer
WEB-VK-MERCH.png

Scoor nu deze toffe Tina items!

Lees meer
6frz2ufl5snu_card_image_1710.png

Dit zijn de winnaars van de Tina Awards 2022!

Lees meer
scroll naar boven