ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Leer Lisa kennen: de stripmaker van Krissy’s Kronkels

Hoe komt het dat je zo mooi kan tekenen?

Door het elke dag te doen, veel te oefenen en door te zetten. Dat is vaak belangrijker dan talent. Als je iets heel graag wil, ga er dan voor! Bij mij duurde het jaren voordat ik het wat beter onder de knie had. Gelukkig vind ik tekenen heel erg leuk, dus ik besteed er graag tijd aan.

Hoe ben je begonnen als stripmaker?

Krissy’s Kronkels is mijn allereerste strip! Ik illustreer kinder- en prentenboeken en striptekenen wilde ik altijd al heel graag doen, dus ik ben heel blij met deze kans. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor strips en wil dat dan ook meer gaan doen in de toekomst.

Kun je kort vertellen waar Krissy’s Kronkels over gaat?

Krissy tekent graag en voegt haar eigen, fantasierijke gedachten toe aan de wereld om zich heen. Het is als een filter over een foto, waardoor alles er ineens veel interessanter uitziet. Deze denkwijze zorgt dan ook vaak voor maffe en kleurrijke situaties.”

Hoe kwam je op het idee voor Krissy’s Kronkels?

Ik wilde een meisje neerzetten dat helemaal out of the box kan denken. Volwassenen beperken zichzelf al gauw door te denken: dat kan niet. Terwijl het juist zo belangrijk is om verder te denken, nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Krissy is deels op mij gebaseerd en deels op mijn dochter Aemy, die ook een grote fantasie heeft en mij altijd verrast met haar zelfverzonnen verhalen.

Wat wil je bereiken met Krissy’s Kronkels?

Ten eerste natuurlijk dat de lezers het met plezier zullen lezen. En dat ze zich geïnspireerd voelen om voor zichzelf te verkennen wat hun bijdrage kan zijn in het het scheppen van nieuwe mogelijkheden.

Hoe is het om een strip in Tina te krijgen?

Supergaaf! Tina is zo’n leuk en kleurrijk blad. Het is voor mij ook echt jeugdsentiment, ik las vroeger namelijk ook altijd Tina.

Wat is je beste tip voor leers die stripmaker willen worden?

Doen, doen, doen! Teken en schrijf elke dag en laat het aan mensen lezen, zodat ze je feedback kunnen geven.

Ontdek hier meer over de strips in Tina!

Ook interessant?

7dkz6kpli3ue_card_image_1710.jpg

Stem nog 1x op jouw favoriet!

Lees meer
unity-tf-1710x1207.png

Zo leuk was Tina Festival 2022!

Lees meer
WEB-VK-MERCH.png

Scoor nu deze toffe Tina items!

Lees meer
scroll naar boven